Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Caminada d'Ermengol Amill

La Caminada dErmengol Amill per la Vall de Cardós ressegueix els senders tradicionals i la bellesa dels seus paisatges.  Comunica els seus pobles i senfila fins al cim del Pui Tabaca, a 1719 metres daltitud, sentinella silenciós i mirador excepcional de tota la Vall de Cardós.

La ruta comença a Ribera de Cardós, a lesglésia de Santa Maria, creua la carretera seguint el Camí de la Pau i senfila cap a Coscolledo passant per lalzina de Pubill i lermita de Sant Feliu.

A prop de Bonestarre ens desviem cap al Pui de Bellero on shi ha condicionat un mirador panoràmic. Baixa pel terme de Cassibrós cap al Pui de Sant Martí a Ainet de Cardós.

Passat el poble dAinet, torna a creuar la carretera i segueix pel seu costat fins a Benante on baixa a buscar el camí tradicional fins a Lladrós, passant pel cementiri.

A Lladrós el sender senfila fins al dipòsit daigua, creua la boca 4, i enllaça amb la pista forestal del Pui Tabaca. Un tram més endavant, el sender senfila cap a les antigues carboneres, molt perdudes. Aquest és un tram difícil que cal estar atent a la senyalització.

Arribant sota la carena de Serra Mitjana, senllaça amb lantic sender republicà de la Guerra Civil i ressegueix per sota la carena fins al collet del Pui Tabaca on shi troba la capella de Sant Isidre.

Lascenció al Pui Tabaca (1719 m) és un xic complicada però val molt la pena, les vistes de la Vall de Cardós són excepcionals des del mirador panoràmic.

Des del Pui Tabaca podem resseguir tota la carena de la Serra Mitjana pel sender republicà, passant per Miravall (1866 m) fins al Coll de Jou on es creua amb el GR-11, la transpirinaica.

De Coll de Jou baixa cap a la Borda Masover i les Bordes de Nibrós al Vallat dEstaon, ressegueix el mateix GR fins al poble dEstaon. Segueix cap a Anàs, baixa cap al riu i el creua fins a Bonestarre.

A Bonestarre podem descobrir la història de lErmengol Amill, coronel dels Miquelets i heroi de la Guerra Successió. I retornar cap a Ribera de Cardós.

Powered by Wikiloc

Document Actions